2008 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Keptuveje keptos bulves su sonine

Dar vienas pasvaigimas darbo pabaigoje apie keptas bulves, baigiasi ju kepimu.


Mums reikes:

bulviu

sonines

svogunu

krapu, petrazoliu (kuo sviezesniu. Jei ju nera, eik pas mama, ar gera kaimyne, kuri augina ant palanges)

kefyro


Bulves supjaustome nestambiai, dedam i keptuve ir kepam po dangciu kol pasitroskins ir apskrus. Tuo tarpu susismulkinam sonine, svogunus, petrazoles ir krapus. Bulvem suminkstejus, dar pakepinam be dangcio ir susipilam i dubeni. Bulves turi buti trupancios, pradedancios panaseti i kose.

I keptuve pilam truputi aliejaus, pilam sonine, svogunus. Jiems apkepus, supilam zalumynus ir dar ciuciut pakepam. Visa mase pilam i dubeni, sumaisom su bulvem ir valgom su daug kefyro :) Tik isivaizduok - rukytos sonines kvapas susimaises bulvemis su krapais...


M. dar karta darydamas padaza suimprovizavo ir i padaza imete sauksta grietines. Gavosi keptos bulves su cepelinu padazu :) o skonis visai nieko :)
(A.) Nors dar karta gaminant padarius padaza su grietine nieko panasaus nepastebeta, galbut skyresi sonine (saltas vs. siltas rukymas) :) Antruoju tai buvo tarsi tepalas bulvems, kurios buna kiek sausos.


bet kokiu atveju sis valgis yra sotus. Atrodo ne tiek ir daug, bet bulviu kose uzkisa. Stipriai. :)

Komentarų nėra: