Mums reikes:
- bulviu
- surio
- grietineles
- cesnako
- svoguno (nebutinai)
Bulves reikia supjaustyti (musu pasirinkimas - griezineliai), uzpilti grietineles tiek, kad apsemtu bulves (puslitrio neuzteko, ipylus dar 200 ml buvo pakankamai. Visas veiksmas vyko standartineje 28 cm skersmens ketaus keptuveje, vargsai exstudentai, skardos nerado ;) ), tada sudedam cesnaka, tarkuota suri, svogunus, viska sumaisom ir paliekam 45-60min marinuotis. Grietinele dejom 35%, turbut reiktu liesesne, nes galima drasiai teigti, kad riebu (netgi kalbant vyriskais standartais, o ne moteriskais). Visam marmalui pastovejus, ji dedame i orkaite ir kepam 45-60min (apie 200 laipsniu). Kadangi mes mesa megstam, tai pagardinimui nusipirkom rimtu desreliu - jau kazkur aprasytasias - Samsono "Smetoniskas" rukytas desreles! Tai musu siu metu atradimas rukytu desreliu skyriuje.
Istrauke is orkaites kuo greiciau dedame i lekste, kad greiciau atvestu (nes tas geris tikrai ilgai islieka karstas). Kol viskas vesta, isverdame desreles (arba iskepame ant grilio jei turime tokia galimybe) ir... prisprogstam mirtinai :) Pavalges, supranti ka turejo omenyje super mamu forume rasydamos moterys: "valgant neskaiciuokit kaloriju, o megaukites".
p.s. valgant sita patiekala, porteris (alus) pasiuncia i nokauta, visa reikala apsunkindamas iki neitiketino lygio.
Sudetingumas - lengva.
Trukme - vidutine.
Pavojai - daug.
Foto bus po kito gaminimo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą